Edo Edo Popović
Edo Popović rođen je 1957. godine u Livnu. Studirao je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu komparativnu književnost i hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti. Sredinom osamdesetih bio je jedan od pokretača i urednika književnog časopisa Quorum.

1987. g. Popović objavljuje prvu knjigu priča - "Ponoćni boogie" kojom je stekao status kultnog autora osamdesetih. Od 1991. do 1995. svoje ratne reportaže s hrvatskih i bosanskohercegovačkih bojišta objavljuje u relevantnim hrvatskim novinama i časopisima. 2000 g. objavljuje drugu knjigu priča - "San žutih zmija", a godinu dana kasnije knjigu autobiografske proze "Kameni pas".

2002. objavljena je novela "Koncert za tequilu i apaurin" a dvije godine kasnije i "Plesačica iz Blue Bara". Napisao je romane "Izlaz Zagreb jug" (2003.) i "Dečko, dama, kreten, drot" (2005.), "Oči" (2007.), „Priručnik za hodače“ (2009.) i „Lomljenje vjetra“ (2011). U suradnji s underground crtačem Igorom Hofbauerom objavio pet svezaka ilustriranih kratkih priča: "Klub", "Ako vam se jednom na vratima...", "Gospa od Bluda", "Betonske priče", "Dvije priče". S obitelji živi u Zagrebu.