Frédéric Beigbeder: Vjerujem, ni ja također

99,00 kn 79,00 kn 13,14€ 10,49€

S jedne strane: Frédéric Beigbeder, pisac, nihilist, agnostik, književni kritičar, urednik, hedonist i notorni nevjernik. A s druge strane: monsinjor Jean-Michel di Falco, gapski biskup, bivši glasnogovornik Francuske biskupske konferencije, čovjek Crkve i poznavatelj malih ljudi diljem Francuske. Njihovo poznanstvo traje gotovo trideset godina. Bivši učenik i njegov bivši ravnatelj i učitelj napokon su odlučili suprotstaviti mišljenja tijekom trogodišnjih razgovora zabilježenih u ovoj knjizi. Jedan ne vjeruje u Boga , ali još manje u samoga sebe. Otvoreno govori biskupu: "Ja sam Vaš neuspjeh!" Drugi bi ga želio uvjeriti da se još uvijek može spasiti. Iako suprotnih stajališta, bez predrasuda razgovaraju o bogu, religiji, o društvu i običajima, o ljubavi, seksualnosti, o smrti. Svađaju se, spore, usuglašavaju, traže istinu. Kako živjeti u svijetu bez nade? Je li Bog odgovoran za sve što nam se događa?.... To su samo neka od pitanja na koja ovi lucidni intelektualci pokušavaju odgovoriti.

Prijevod Ljiljana Ješić
Broj stranica 212
ISBN 953-7056-32-5
Uvez meki uvez s klapnama

Jean-Michel di Falco rođen je u Marseilleu 1941. godine a 1986. postao je svećenikom. Bio je glasnogovornik Franuckse biskupske konferencije, savjetnik za kulturu u francuskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici, pomoćni pariški biskup (1997.), a danas obnaša dužnost gapskog biskupa. Autor je brojnih djela: "100 pitanja o vjeri" (1993.) "Konverzacija s Bogom: od s Augustina do Woodyja Alena" (1995.), "Majka Tereza, Čuda vjere" (1998.) itd.

Frédéric Beigbeder autor je nekoliko romana: "Mémoires d'un jeune homme dérangé", "Vacances dans le coma", "Ljubav traje tri godine", "129,90 kn", "Windows on the World". Piše kritike u nekoliko časopisa (Lire, Voici), vodi televizijske emisije posvećene knjigama (Gran Journal de Canal+) i urednik je u nakladničkoj kući Flammarion. Djela su mu objavljena u dvadeset i pet zemalja svijeta

Prijava na newsletter