Prema istinitoj priči Delphine de Vigan:
Prema istinitoj priči

Format: 14x22 cm
Prevela: Vlatka Valentić
Meki uvez s ovitkom, 256 str.
ISBN: 978-953-332-079-3
Cijena 139,00 kn


Tajanstvena L. utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku. Delphine je susreće u trenutku postizanja iznimna uspjeha netom objavljenim romanom, no posve je iscrpljena od pisanja, čitatelja i ogromna zanimanja medija. Zbog svega je u kreativnoj blokadi, više jednostavno ne može napisati ni riječi.

L. intuitivno osjeća Delphininu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnom životu. Kako im se životi sve više i više isprepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti. Delphine de Vigan iznimno vješto hoda po tankoj liniji između stvarnosti i fikcije te pruža pronicavu i moćnu dijagnozu epohe opsjednute Istinitim. Prema istinitoj priči, višestruko nagrađeni bestseler s odlikama psihološkog trilera, predložak je istoimenu filmu iz 2017. godine. U glavnim su ulogama Emmanuelle Seigner i Eva Green, a režirao ga je Roman Polanski.

Iz medija:

Predivan književni trompe l'oeil, roman o identitetu i pisanju, stvarnosti i fantaziji. Mračan je, pametan, neodoljiv i iznimno francuski.
The Observer

…djelo beskonačne emotivne moći.
Lire

Posve briljantno.
The Spectator

Napeti roman koji nam pokazuje kakvu moć posjeduju knjige.
Süddeutsche Zeitung

Jedan nadasve napeti krimić i izvanredan roman o prijateljstvu… Autorica se virtuozno poigrava motivom dvojnika.
Deutsche Welle