Vernon Suboteks III Virginie Despentes:
Vernon Suboteks III

Format: 14x22 cm
Prevela: Ita Kovač
Meki uvez s klapnama, 272 str.
ISBN: 978-953-332-082-3
Cijena: 149,00 kn


Krajem drugog dijela Vernon Suboteks odlučio je živjeti izvan Pariza, gdje je i dalje okrenut isključivo onome što ga ispunjava – potajice pušta glazbu na intimnim okupljanjima, takozvanim konvergencijama – a njegova vjerna družba brine o svemu ostalom. Sve više sudionika smatra ga svojevrsnim guruom jer svojim opojnim setovima uspijeva začarati cijeli podij. Glas o njegovim vrhunskim rave partijima, na koje se ulazi samo osobnom preporukom, proširio se čak i do glavnoga grada.

Legenda o DJ-u Vernonu Suboteksu raste, no partijanerska idila uskoro se slama. Novost o Vernonovu mogućem nasljedstvu unosi nepovjerenje i ljubomoru, a francuska se prijestolnica, kao i sama država, naglo mijenja: teroristički napadi izvršeni u petak, 13. studenoga 2015., šokiraju Francuze i utječu na svaku pojedinu sudbinu u družini.

Završni dio trilogije o šarmantnom DJ-u precizna je kronika našeg vremena i eksplozivni oproštaj od već amblematske književne figure. Virginie Despentes, nadarena i suosjećajna pripovjedačica, majstorski zaokružuje život Vernona Suboteksa – priču koja joj je donijela hvalospjeve svjetske kritike. Ova trilogija samo je u Francuskoj dosad prodana u više od milijun primjeraka, a prevodi se na preko dvadeset jezika.

Iz medija:

Tri inteligentna toma koji izazivaju ovisnost. Zafrkancija, pripovijedna tankoćutnost i sraz jezičnih razina prepliću se i čine Vernona neodoljivim. Le Monde des livres

Malo je reći kako ovih 800 stranica obilježava književnu povijest. Zbogom, Vernone. Les Echos

Izazovna i sofisticirana, ova uzbudljiva i smiona pikareska govori o Francuskoj, ali i o svima nama: koliko glasno vičemo, koliko jako nas boli. Ovo je priča o sada. Irish Times

Posljednji nastavak trilogije još je eksplozivniji od prethodnih. Les Inrockuptibles

Književni spomenik. Neue Zürcher Zeitung