Delphine de Vigan: Zahvalnosti

13,14 € 11,81 € 99,00 kn 88,98 kn

Michka je nekad bila lektorica, njezin posao bile su riječi. Sada ih gubi, one se sve više miješaju u njezinoj glavi. Uz nju ostaju dvije osobe: Marie, mlada žena koju je prigrlila kao djevojku, i Jérôme, liječnik terapeut zadužen da prati njezino stanje i da je ponovno nauči govoriti. Hoće li Michka imati vremena podijeliti svoju tajnu i duboko zakopanu krivnju koja je sve više proganja, hoće li dobiti priliku zahvaliti onima koji su joj nekad davno spasili život? Knjiga o riječima i o daru govorenja, o nužnosti razgovaranja i izgovaranja zahvalnosti koju osjećamo prema drugima.
 
Iz medija:
 
„Blag poput melema, roman o ljudskosti i onome što dugujemo drugima.“
La Presse
 
„Roman iznimne snage o moralnim dugovima i nevidljivim vezama koje upravljaju našim životima.“
Le Figaro
 
„Čudesna i nježna posveta starenju.“
Le Monde
 
„Potresan i životan, roman Zahvalnosti istovremeno je stilska vježba i podsjetnik da drugima zahvalimo, riječima i djelima, prije negoli za to bude prekasno.“
Le Journal de Québec
Prijevod Vlatka Valentić
Jezik izvornika Francuski
Broj stranica 88
ISBN 978-953-332-128-8
Uvez meki uvez s klapnama

Delphine de Vigan (1966.), francuska je spisateljica, nagrađivana autorica romana prevedenih na brojne svjetske jezike. Književna kritika slavi njezin istančan stil i umijeće psihološkog oslikavanja likova. U Nakladi OceanMore objavljeni su romani: Ništa se ne opire noći, Prema istinitoj priči i Odanosti.