Jerko Mihaljević: Putar i parizer

15,93 € 12,74 €

Četiri prijatelja, Domba, Ronko, Crni i Tomi, različiti koliko to slučaj rođenja u istom kvartu može učiniti, svi otprilike u drugoj polovici dvadesetih, kada se identiteti kuju i lome, kreću zajedno na more, kao nekada, kao škvadra. Ali ništa više nije isto, ni oni, ni njihovi odnosi, ni to njihovo mitsko moreno. Umjesto užitka, opuštanja i bliskosti, eskapističke epizode koja se nada tulumima, sintetskim drogama, seksu, pretjerivanju, njihovo je prijateljstvo na stalnoj kušnji. Prvi roman Jerka Mihaljevića Putar i parizer govori o generaciji odrasloj u doba interneta, navodnih globalnih mogućnosti i osobnih i socijalnih limita, i nedostatka ideala i orijentira. Mihaljević je uvjerljiv, precizan psihološki, socijalno i dramaturški, nenametljiv u tom kao da prisluškuje što ljudi govore i kao da im čita misli. 
Ovo je zarazan i moćan roman, novi glas nove generacije koja kreće na još jedan kratki izlet. 
Kruno Lokotar, urednik knjige
 
Iz medija:
 
“Britak i pitak u izvedbi, Mihaljević je iznimno pronicljiv analitičar. Ozbiljan promatrač svijeta oko sebe. Pedantnim, strpljivim opažajnim svojstvima i sjajnom sposobnošću da to prezentira u priču, ispisao je sve heterogenosti društva (kvartet ovdje predstavljenih drugara dolazi iz posve različitih socijalnih pozicija) beskrajno izlomljenog suprotstavljenim šansama.“
Davor Špišić, Telegram
 

 

Broj stranica 208
Datum izdanja 2020.
ISBN 978-953-332-115-8
Uvez meki uvez s klapnama
Jerko Mihaljević (Osijek, 1990.), djetinjstvo je proveo u Valpovu, a od 18. godine živi u Zagrebu. U međuvremenu je završio studij novinarstva u Zagrebu i sociologije u Ljubljani. Kratko je radio kao novinar, nakon čega se prekvalificirao u tekstopisca u jednoj digitalnoj agenciji. Putar i parizer mu je prvi objavljeni roman. Prije njega, objavio je dvije kratke priče u Zarezu.