Lucy Caldwell: Onih dana

19,78 € 17,78 €

Belfast 1941. Avioni njemačkoga ratnog zrakoplovstva paraju nebo i u samo nekoliko trenutaka cijeli su dijelovi grada sravnjeni sa zemljom. Prvi od četiriju zračnih napada, koji će ući u povijest pod nazivom „Belfast Blitz“, promijenit će zauvijek i živote sestara Emme i Audrey. Prateći posve različite životne i ljubavne priče dviju djevojaka – jedne zaručene, druge u tajnoj vezi sa ženom – roman Onih dana uronit će nas u samo srce jednoga grada, u njegove ulice i trgove, u patnje i nade njegovih stanovnika koji nastoje preživjeti sve strahote ratnih razaranja. 
Bezvremena i dirljiva priča o ljubavi, hrabrosti, obitelji i o tome kako ostati vjeran sebi iz pera jedne od najzanimljivijih autorica suvremene irske književnosti.
 
Iz medija:
 
„Raskošna proza, sugestivnost opisa i potpuno zaokruženi likovi – sve to čini ovaj roman majstorskim postignućem.”
Spectator
 
„Priča od koje zastaje dah. Roman velika srca, prepun briljantnih proznih pasaža.“
Observer
 
„Roman Onih dana predivan je hommage gradu, njegovoj patnji i ljudima. Ujedno i sjajno napisana meditacija o prolaznosti ljubavi i ljepote, činjenici da su trenutci u vremenu sve što imamo, dok se iznenada ne prekinu.”
Times Literary Supplement
 
„Snažan i autentičan roman. Teško je vjerovati da Lucy Caldwell nije proživjela blitz u Belfastu, koliko ga je vjerno prikazala.“
Tracy Chevalier

 

Prijevod Lora Tomaš
Jezik izvornika Engleski
Broj stranica 224
Datum izdanja 2022.
ISBN 978-953-332-144-8
Uvez meki uvez s klapnama

Lucy Caldwell rođena je u Belfastu 1981. Objavila je četiri romana, više dramskih tekstova i radiodrama te dvije zbirke kratkih priča. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se ističu Nacionalna nagrada BBC-a za kratku priču, Nagrada Rooney za irsku književnost i Nagrada Dylan Thomas.